måndag 14 september 2015

De öde fälten

Åh, jag har helt glömt bort att skriva om Elly Griffiths senaste bok De öde fälten. Hur kunde det gå till? Men nåväl, jag kom på det i allafall.

Det här är Elly Griffiths sjunde bok om arkeologen Ruth Galloway som dras med i polisens utredningar av mord då de behöver arkeologikunskaper. Vilket de ofta verkar göra i Norfolk där Ruth bor. Nu hittar de ett plan djupt nere i marken och i det sitter en död pilot. Det konstiga är att när de börjar kika lite närmare så har inte piloten legat där så länge trots att han varit död under en lång tid.

Det är mysigt att följa Ruth och hennes liv vid sidan av spänningen kring utredningen. Hon är mänsklig och Elly Griffiths har skapat fina människoporträtt. Kanske inte lika spännande som de tidigare böckerna, men helt okej underhållning.

2 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Du är mer positiv till boken än vad jag var, men trots att jag skulle vilja se en utveckling av karaktären Ruth så är hon en trivsam person som är lätt att tycka om.

Boklusen sa...

Vi får hålla tummarna för utveckling av Ruth i nästa bok! Det skulle kunna bli intressant. Eller så är det meningen att hon ska vara som hon är hela tiden, den som står kvar i vått och torrt (eller i leran...).