torsdag 14 oktober 2010

Bokfrågornas ABC del 17

Så var det dags för bokfrågornas ABC del 17. Bokstaven Q.

Qvinna i världen av Inger Frideborgsdotter handlar om sex kvinnor med olika levnadsöden i olika tider, på olika platser. Berätta om en annan bok som handlar om en kvinna i världen som du tycker är läsvärd!
Graceline O'Malley av Ann Moore. Den handlar om en kvinna på Irland och hennes levnadsöde som spänner över flera böcker. Klart läsvärd!

The queen and I är en fantastisk bok om hur kungafamiljen i Storbritannien får omvärdera sitt liv då landet blir republik. Boken är skriven av Adrian Moles morsa Sue Townsend. Berätta om en annan bok som handlar om en drottning!
En trevlig bok för oss bokälskare är Alan Bennetts bok Drottningen vänder blad. Men det är en skönlitterär bok om en drottning som helt plötsligt börjar älska att läsa böcker, från att ha varit totalt ointresserad.

Qué? Berätta om en bok som du inte alls förstod dig på.
Jag törs knappt skriva det. Det är som att svära i kyrkan, men jag förstod aldrig hyllandet av boken Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren. Jag tyckte inte alls om boken när jag läste den för några år sedan.

Och till sist gör jag det lite lätt för mig och ber dig berätta om en författare eller bok på Q.
Lätt för dig, men svårt för mig ;)! Jag kan inte komma på en enda!

2 kommentarer:

enligt O sa...

Nu är det flera som rekommenderat Drottningen vänder blad, måste nog kolla upp den lite mer.

Boklusen sa...

Gör det! Tunn och lättläst! Så du har läst ut den på en liten stund!