tisdag 31 augusti 2010

Snäcksamlarna


Snäcksamlarna skriven av Rosamunde Pilcher är en bok som jag var mycket förtjust i när jag läste den första gången för många år sedan. Nu har boken filmatiserats och jag var naturligtvis tvungen att se den.

Filmen är lång, tre timmar, så jag fick dela upp den på två dagar. Filmen handlar om Penelope som är i sextioårsåldern. Man får under filmens gång följa med henne i hennes minnen tidigare i livet och under nutid med hennes barn som vuxna. Filmen är ganska stillsam men intressant och tänkvärd.

Penelope är inte gammal i filmen men i handlingen verkar hon vara mycket äldre och hennes barn betraktar henne som nära döden. Det gör mig lite ledsen. Många av scenerna är otroligt vackra, speciellt det som är inspelat i Cornwall. Jag blir riktigt sugen på att resa till England!

2 kommentarer:

Emmas Bokhylla sa...

Ah, den laste jag ocksa for flera ar sedan, utgavan med en massa blommor pa, om jag inte minns fel. Tyckte att den var bra, men jag minns att jag storde mig pa samma sak som du namner - att alla verkar tro att hon ar sa gammal, det intrycket far man inte, om jag nu minns ratt...

Boklusen sa...

Nej, hon är inte alls gammal i sättet så det är irriterande och kränkande för henne.