tisdag 10 augusti 2010

Drottningen vänder blad


Till gårdagens bokklubbskväll hade vi för första gången ett tema och det var kungligt. Jag hade valt boken Drottningen vänder blad skriven av Alan Bennett efter tips som Boktokig och Maria H gett mig. Ett bra tips som jag får tacka så mycket för!

Drottningen vänder blad handlar om en engelsk drottning som upptäcker en bokbuss i närhet av slottet som hon aldrig sett förut. Drottningen brukar aldrig läsa böcker men när hon ändå är inne i bokbussen känner hon sig skyldig att låna en bok. Den boken läser hon (eftersom hon känner sig tvungen) och sedan är hon fast.

Boken är lättläst och trevlig, men jag skulle ändå önska att författaren hade kunnat gjort något mer av boken. Den är tunn, Alan Bennett hade kunnat skriva mer och fått lite mer djup och tyngd i boken men ändå behållit den här "goa" känslan. Temat på boken är ju som gjort för oss bokälskare!

Betyg: 3

2 kommentarer:

Boktokig Eva Boström sa...

Vad kul att valde Drottningen vände blad och att du tyckte den var trevlig! :)

Marias bokliv sa...

Kul att du gillade den! Det är lite så där enkelspårig men kan känna sig ibland när man bara vill prata om boken man läser... tur det finns andra bokbloggare i det läget