onsdag 1 september 2010

Bara ett barn


Nu har Malin Persson Giolito kommit ut med sin andra bok Bara ett barn. Boken handlar om försvarsadvokaten Sophia Weber som blir advokat till Alex Andersson som bara är sju år gammal. Alex lärare anmäler till socialtjänsten att hon är orolig för Alex. Alex blir tvångsomhändertagen och polisen inleder en brottsundersökning.

Det är en stark bok känslomässigt, som det ofta blir när barn är involverade. Det är ett viktigt ämne, barn som far illa och hur vi i samhället kan hjälpa dem.

I bokens sista kapitel kan man läsa detta: "Barn berättar sällan sådant som är riktigt jobbigt eftersom vuxna inte står ut med att barn råkar ut för hemska saker. De vuxna vill inte höra. Om en vuxen blir rädd av att lyssna, då inser barnet att hans liv måste vara farligt. Kanske är det hemska smittsamt. För det är hans på riktigt, ingen berättelse med lagom långa kapitel".

Betyg: 4

3 kommentarer:

Boktokig Eva Boström sa...

Den här tänkte jag också läsa! :)

Dagen var inte så bra, men skönt att komma hem till familjen och bli omkramad! Fick till och med en present när jag kom hem. Snälla dottern hade gjort ett halsband till mig på dagis.

klok som en bok sa...

Har också hört tals om denna och tänkt läsa den.

Boklusen sa...

Ja, läs den! Men det är ingen "feelgood-bok"!