fredag 20 augusti 2010

Bokfrågornas ABC - Bokstav G

Så var det dags för bokstaven G i enligt O:s bokfrågor.

Tantsnusk har väl alla hört talas om, men har du läst någon bok som skulle kunna kallas gubbsnusk?
Nej, jag kan faktiskt inte erinra mig att jag läst något sådant.

Berätta om en bok som fick dig att gråta! Händer det ofta att du gråter av böcker?
Jag kan lätt bli rörd och börjar gråta, eller bli tårögd när jag läser böcker och ser filmer. En bok jag särskilt minns är När livet stannar skriven av Malin Sävstam. I den berättar hon om när hon förlorade större delen av sin familj i tsunamin i Thailand och hennes väg tillbaka till livet igen. Så sorgligt, men samtidigt full av liv och ger återigen en påminnelse om hur tacksam man ska vara över det man har i nuet och vardagen.

Berätta om en gammal favoritbok som du ofta återkommer till!
Jag har ingen skönlitterär bok men däremot en annan slags tankebok som jag läser i då och då. Den återkommer jag till vid ett annat inlägg;)!

I programmet Go´kväll brukar någon känd person bjuda in fyra gäster till en fiktiv middag. Vilka fyra författare, levande eller döda, skulle du bjuda och vad tror du att ni skulle prata om?
Den programidén är riktigt rolig och trevlig, speciellt när det är en intressant personlighet som är med. En svår uppgift. Hm. Jag tror att jag skulle välja Mari Jungstedt, Kajsa Ingmarsson, Mark Levengood och Agneta Sjödin. Vi ska äta god mat och prata om livet i alla olika aspekter.

2 kommentarer:

enligt O sa...

Mark Levengood skulle jag definitivt vilja träffa. Han verkar fantastiskt klok och trevlig! När livet stannar skulle jag nog inte klara av att läsa.

Boklusen sa...

Jag tror Mark är supersocial och trevlig. Definitivt en tillgång på en middag;)!