lördag 6 augusti 2011

PS: Jag älskar dig!


PS: Jag älskar dig! är den första boken jag läser av Cecelia Ahern, en ung författare från Irland. Det lär heller inte bli den sista;)! PS: Jag älskar dig har säkert flera av er sett på film, inte jag däremot. Hur var filmen? Boken är tjock, 445 sidor, och skrivet med bra flyt och driv. PS: Jag älskar dig handlar om Holly, 30 år, och änka. Gerry har nyss dött. En dag ringer hennes mamma och säger att hon har ett brev som kommit adresserat till henne. Holly tar sig ur sängen för första gången på evigheter och masar sig dit. Det visar sig att det är Gerry som skrivit ett brev med tio mindre brev i. Ett att öppna varje månad resten av året. Detta hjälper Holly att gå vidare i sin sorg.

Boken handlar mycket om vänskap, familjeliv och livet i största allmänhet. En bok som är svår att släppa ifrån sig. Jag ser redan fram emot att läsa nästa bok av Cecelia Ahern!

Betyg: 4

6 kommentarer:

Monika sa...

Filmen var underbar :-) därför köpte jag boken, som jag inte läst än. Efter vad du skrivit så är boken minst lika bra som filmen i alla fall, verkar det.

Anonym sa...

Jag har inte sett filmen, men jag har boken hemma. När jag köpte den var jag jättesugen på den för jag hade hört att den skulle vara så bra, men sedan fick jag höra att den ska vara super-duuper-truper-sorglig, och det har gjort att jag ännu inte orkat börja läsa i den...

Boklusen sa...

Till Monika: Jag kan inte tänka mig att boken kan vara sämre än filmen. Snarare tvärt om, även om filmen säkert också är jättebra.

Till påhittadenöjen: Den är lite sorglig, men inte så fasligt. Jag tycker att det är mycket livslust och glädje i boken också. Mest det egentligen!

Boktagen sa...

Jag grät så att jag skämdes när jag tittade på filmen. Helt fantastiskt bra är den!

Erika sa...

Den måste jag läsa, blir ju nyfiken på filmen också men kanske bäst att läsa boken först.

Anonym sa...

Måste säga att jag tyckte inte den var så där jättebra. Jag ger den betyg 3. Trevlig bok, inte så mycket mer.