torsdag 25 augusti 2011

Nyfiken, jag, vadå?

Sneglar ni också i andras bokhyllor? Jag tycker alltid att bokhyllorna hemma hos andra är intressanta. Om jag är hemma hos någon som jag inte känner så väl så brukar jag snegla dit så mycket jag kan. Åh, vad gillar den att läsa? Vad har jag missat för spännande?

Själv har jag mina bokhyllor i sovrummet så det är inte så många som ser mina böcker. Annars skulle det inte göra mig något om mina gäster tittade i den. Det kan generera flera intressanta samtal. En dröm vore ett bibliotek hemma med en skön fåtölj och läslampa i!

8 kommentarer:

Monika sa...

Jag brukar inte nöja mig med att snegla, utan ställer mig helt enkelt framför bokhyllan och kollar in vad som finns där. Alltid finns det något man kan börja prata om.

...med näsan i en bok... sa...

Jag dras som en magnet till folks bokhyllor och studerar noga:)

Ylva sa...

Håller med i allt du skriver och jag generas inte heller av att ställa mig framför hyllan och kolla in vad som finns :)

Fru E sa...

Det värsta är folk som INTE har någon bokhylla, tycker jag! Då kan man ju börja undra, på riktigt... Annars sneglar jag bara om jag misstänker att personen i fråga inte har samma smak som jag. Det är jättejobbigt med alla som säger "åååh, har du läst Nora Roberts senaste, den är sååå bra". Kan ju inte svara ärligt och säga "nej, det har jag inte och det tänker jag verkligen inte göra heller"...

boksnoken sa...

Jag spanar absolut in folks bokhyllor, det är jättekul att titta vad andra har i sina bokhyllor! Och folk får gärna spana in mina bokhyllor också :-).

klok som en bok sa...

Jaaa, jag älskar att kolla in folks bokhyllor! Och framförallt, som Fru E påpekar, folk som inte har bokhyllor! Då börjar jag undra:-)

Boktokig sa...

Jag är likadan själv och drömemr också om ett fint bibliotek hemma. Just nu är våra bokhyllor nere i källaren (förrutom barnens då). Så våra gäster ser inte helelr dem. Men däremot så ligger det böcker både här och där här hemma, så lite enr de i alal fall.

Boklusen sa...

Vad roligt att läsa era kommentarer! Jag verkar vara långt ifrån ensam som sneglar/tittar i folks bokhyllor!