måndag 10 juni 2013

I farans riktning

Så har jag äntligen läst I farans riktning, Viveca Stens sjättebok om Morden i Sandhamn. Tänk så lustigt det är, att trots att handlingen utspelar sig mitt i juldagarna så får man en mysig känsla av Sandhamn! Jag blev lite besviken av att det  var vinter först, då jag tycker att det kunde varit trevligt med lite sommarkänsla från Sandhamn, men det blev bra ändå.

Ett lik hittas utanför Seglarhotellet på Sandhamn och polisen får snart fullt upp att göra när det visar sig att det är en känd journalist som hittats död. Vi får fortsätta att följa Nora och hennes pojkar samt polisen Thomas.

Jag tycker att vi fick följa Nora alldeles för lite i den här boken och Noras liv blev som ett sidospår som aldrig flöt ihop med bokens övriga händelser. Tyvärr. Annars är det ett mycket bra flyt i boken och dess korta kapitel gör det lättläst och man hänger lätt med i persongalleriet. Flera ämnen som behandlas i boken blir alldeles för ytliga och jag önskar att författaren hade lagt mer krut där. Jag tycker inte att det här är Viveca Stens bästa bok hittills, men läser gärna hennes nästa också. Jag måste ju se hur livet fortsätter för alla!

2 kommentarer:

boksnoken sa...

Den här ska jag läsa på semestern!

Boklusen sa...

Perfekt semesterbok! Ha en skön semester!