fredag 20 april 2012

När sluta läsa?

Veckans bokbloggsjerka!

Hur många sidor/kapitel ger du en bok innan du lägger undan den om den inte tilltalar dig över huvud taget?


Det är olika. Ibland kan jag ge upp ganska fort, kanske efter 30 sidor. Ibland kämpar jag på lite längre ifall jag fått goda rekommendationer på boken och ibland läser jag hela även fast det är urtrögt. Oftast ger jag upp ganska lätt. Jag tycker att läsning ska vara ett nöje:)!

10 kommentarer:

Cassandra sa...

Jag håller med dig om att läsning ska vara ett nöje, vilket gör att jag ofta lägger de böcker åt sidan som jag tycker är lite jobbigare. Men ibland plågar man sig ju igenom tröga böcker.

Monika sa...

Ett nöje blir det ju när man läst ut den :)

Henrik Johansson sa...

Om jag känner att det är värt det kan jag kämpa hårt. Minns att det var tufft för mig att ta mig igenom Anna Karenina en gång i tiden, men det var mödan värt.

blogg_bohemen sa...

Jag är inne på din linje - läsning är nöje. Jag tycker faktiskt att läsning bör fungera på samma sätt som TV-tittande. Är jag inte intresserad av programmet byter jag kanal. Är boken ointressant byter jag bok. Läsningen blir ändå varierad eftersom olika humör, livhändelser, årstider etc styr vilka böcker man väljer.

Ylva sa...

Äntligen någon som vågar säga att läsning ska vara ett nöje och inte något man ska plåga sig igenom för att kunna säga att man läst den och den boken. Det finns väl inget annat fritidsnöje man plågar sig igenom för att det så ska vara? Jag går efter måttot är inte boken fängslande efter 50-100 s då får det vara. Det finns så mycket böcker :)

Lotten sa...

Samma här på ett ungefär. Fast vad gör man om man fått boken av en vän?

Anonym sa...

30 sidor ca tycker jag!

Sara Pepparkaka sa...

Jag är också en nöjesläsare och det händer att jag inte avslutar böcker. Fast dom brukar få en chans till vid ett senare tillfälle.

Boklusen sa...

Lotten: Svår fråga. Jag skulle nog ge den en ordentlig chans, men om det absolut inte går, så skulle jag säga det. Eller kanske ljuga, en vit lögn är väl okej ibland, eller?

Boktjuven Ingerun sa...

Precis!