fredag 12 november 2010

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann


Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann skriven av Jonas Jonasson är en bok som jag länge tänkt läsa, men så har annat gått före. Kanske för att jag på något sätt insett att den boken inte är något för mig. De flesta som läst boken jublar över dess humor, men för mig blev det nja. Kanske pga att humor i böcker inte är min bästa gren. Jag tycker att det sällan blir bra, kanske säger mer om mig än om böckerna ;)!

Boken handlar om Allan Svensson som på sin hundraårsdag får för sig att rymma från servicehuset där han bor och hitta på något roligare. Man får följa Allan i både dåtid och nutid varvat i de olika kapitlen. Säga vad man vill, men det är en hundraåring som hunnit med mycket i sitt liv.

Boken har under året legat etta på bokustoppen under många veckor. Där kan jag ställa mig lite frågande, är den verkligen såå bra. Boken är varm, annorlunda och humoristisk, men alldeles för lång. Hälften hade räckt.

Betyg: 2

2 kommentarer:

klok som en bok sa...

Jag har länge känt mig tvingad att läsa denna men samtidigt tilltalar den mig inte. Gillar kanske inte heller humor i böcker, har aldrig funderat över det faktiskt. Men jag ska läsa den...

Boklusen sa...

Ja, man känner ju sig tvingad att läsa en bok som så många människor tycker så mycket om.