tisdag 9 november 2010

Den föraktade falukorven


Karin Ahlborg, matreporter på Aftonbladet, har skrivit Den föraktade falukorven. En bok om mat som alla småbarnsföräldrar skulle läsa. Vi har hela tiden så dåligt samvete över allt kring våra barn, bl.a. maten. Inte servera färdigrätter eller halvfabrikat, lagom mängd kolhydrater (eller ska det vara några kolhydrater eller i så fall vilken typ av kolhydrater), inget socker, lagom mängd fett och dessutom rätt sort.

Karin visar i boken att det mesta som vi serverar hemma vid våra middagsbord är helt okej mat särskilt om man lägger till en grönsak och en frukt. Det pratas ju ibland om (särskilt hos äldre) att all långkoksmat som man åt förr var så mycket bättre än den mat som vi äter numera. Karin redovisar en kamp mellan en "snabb" maträtt och en långkoksrätt och kan visa att vi inte äter sämre numera. Vi väljer bara maträtter som går snabbare att laga eftersom vi har mindre med tid. Nu när alla kvinnor yrkesarbetar är tiden vi lägger på matlagning knapp, max 30 min får det ta.

En läsvärd och intressant bok alltså!!

3 kommentarer:

klok som en bok sa...

Låter som en bok för mig, falukorv är poppis i det här hushållet:-)

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej
Roligt att du avslöjade dig. Tack en än gång för det härliga och goda paketet jag fick.
Boken var bra och behandlade ämnet vänskap på ett positivt och ingående sätt.
Hit kommer jag att titta in igen.

Ha det gott:)
Blev nyfiken på vad Bokusutmanningen är för något?

Boklusen sa...

Bokusutmaningen är att man ska läsa alla böcker som ligger etta på bokuspockettopplista under ett år. Får se om jag tar mig an det under nästa år, i år är försent tycker jag.