tisdag 3 juli 2018

En sommar i Brighton


Nu har Lucy Diamond kommit ut med en ny bok på svenska, En sommar i Brighton. Det är inte en uppföljare av strandcaféet utan en helt ny bok. Del 2 om strandcaféet kommer i oktober. Det är något att se fram emot!

Här kommer vi in i ett hyreshus i Brighton där det bor tre hyresgäster som vi får följa i deras vardag. Det är Rose som jobbar på en restaurang, men får inte ägna sig åt matlagning som hon älskar. Det är Georgie som följt med sin pojkvän till Brighton för att han fått ett drömjobb, själv vill hon skriva och söker jobb inom det. Sedan har vi Charlotte som flytt för att komma över en stor sorg och bara "finns" utan att leva. Sedan finns det ett par till som exempelvis den härliga franska damen Margot. Dessa kvinnor börjar lära känna varandra och samtidigt förändras deras liv.

 Mina tankar kring En sommar i Brighton är verkligen dubbla. Å ena sidan tycker jag mycket om upplägget, storyn och alla hyresgästerna. Å andra sidan tycker jag att berättelsen är lite platt, kunde varit ännu mer feelgood och mysig. Så jag vet inte. Det blev inte det "wow" som jag hoppats på, men jag ser sååå mycket fram emot Lucy Diamonds nästa bok på svenska Snöfall över strandcaféet. Då tror jag att Lucy Diamond är tillbaka i sitt esse igen!