tisdag 30 december 2014

Snöänglar

Att hitta böcker med julteman är nästan omöjligt i Sverige. Tyvärr, för jag tycker att det är så mysigt att få läsa sådana böcker i november/december. En bok med "nästanjultema" i allafall är Snöänglar av Nora Roberts.

Snöänglar handlar om Laura som flyr från ett problematiskt förflutet och blir stående med bilen i ett oväder i Klippiga bergen, dessutom höggravid. Konstnären Gabriel träffar på henne och blir "tvungen" att ta med sig henne hem till sig för att hon ska klara sig undan ovädret. Till en början är det knepigt för dem båda, men ovädret fortsätter och de vänjer sig vid varandra. Gabriel är nyfiken på Lauras förflutna, men hon är tyst som en mussla tills de har lärt känna varandra lite mer.

En Nora Roberts-bok, precis som hennes andra med kärlekstema. Man vet precis vad man får och ibland är det bara nöjsam, lättsam underhållning man behöver.

2 kommentarer:

Sincerely Johanna sa...

Jag sträckläste den dagen innan nyårsafton. Håller med att det är en klassisk Nora Roberts-bok. Tips på bra julig bok på svenska är Att falla med snön av Sarah Morgan.

Boklusen sa...

Åh, tack för tipset! Det ska jag spara till nästa jul. Jag bara älskar böcker med jultema i slutet av året.