fredag 27 augusti 2010

Bokfrågornas ABC del 9

Lite sen med den förra, så är det lika bra att jag tar denna idag också;)!

I tisdags handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?
Jag kan inte komma på någon speciell person som jag identifierar mig med. Jag tycker att jag känner igen mig i många personligheter när jag läser böcker, på gott och ont. Det är väl delvis därför det är så intressant med alla personer i böckerna, en del nickar man igenkännande åt och andra typer fasas man över.

Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan.
Jan Guillous Ondskan utspelar sig på Lundsbergs internatskola, fast den boken har jag ärligt talat bara läst lite i början av. Jag slutade läsa för jag tyckte att den var så otrevlig. Däremot har jag sett filmen och tyckte att den var bra. Det finns andra böcker som utspelas på internatskolor som har en mer mysig karaktär.

Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter densamma!
En sådan bok är Joyce Carol Oates bok Blonde, som handlar om Marilyn Monroes liv och ständigt sökande efter vem hon är och vem hon vill vara.

Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?
Jag kollar in olika bokbloggar, särskilt de som står med på min blogglista. Därutöver så besöker jag ofta bokus, mitt bibliotek och de olika förlagens sidor.

2 kommentarer:

enligt O sa...

Ondskan är obehaglig, men den brukar gå hem bland mina elevver! Tyckte mycket om Blonde, men har inte vågat läsa någon mer Oates efter det.

Boklusen sa...

Jag tyckte att Blonde var bra, men tycker nog att det andra jag läst av Oates varit bättre. Jag tyckte att Blonde var lite seg bitvis, men det kan också bero på att jag läste den under en tid då jag inte hade tid att läsa så mycket så det blev många uppehåll under läsningens gång.