torsdag 27 november 2014

En engelsman i Paris

Vår bokklubbsbok den här gången var En engelsman i Paris, skriven av Nicolas Barreau. Boken handlar om Aurélie Bredin som är deprimerad efter att hennes pojkvän gjort slut, hamnar av en slump i en bokhandel och får med sig boken En engelsman i Paris skriven av den engelske författaren Robert Miller. Hon slukar boken och den hjälper faktiskt henne att se livet lite ljusare. Samtidigt så känner hon igen sig i en av karaktärerna i boken och får för sig att hon vill träffa författaren, som inte är så lätt att få tag i.

Ibland blir jag vilseledd av alla fina omdömen som finns på böckerna och på boksäljarnas hemsidor. Den här har fått jättebra kritik och jag hade så höga förväntningar. Ett riktigt fint omslag är det ju också, eller hur? Men den grep aldrig tag i mig. Kanske pga att jag fick dela upp läsningen på flera gånger över lång tid, eller så var det så att jag delade upp läsningen pga att den inte grep tag i mig. Ärligt talat vet jag inte om jag hade läst ut boken om det inte hade varit en bokklubbsbok.

2 kommentarer:

Cissi sa...

Jag var inte heller så imponerad av den här. Jag läste den mest eftersom jag skulle till Paris strax efter. Men jag visste inte vad jag skulle tycka eftersom många skrivit så positivt om den och undrade om jag läste den vid fel tillfälle eller något sånt.

Boklusen sa...

Just att läsa böcker vid fel tillfälle tror jag sänker många böcker. Särskilt när man inte ens är sugen på dem från början, men den här hade jag höga tankar om.