tisdag 5 oktober 2010

Bokfrågornas ABC del 16

Så var det dags för bokfrågor igen. Nu till bokstaven P!

Pseudonymer används ibland av författare. Vad tycker du om det? Vilken pseudonym skulle du rekommendera oss att läsa?
Jag har svårt för att förstå mig på pseudonymer. Jag tycker att man ska skriva en bok i sitt eget namn och vara stolt över det man gör!

Vem är din favoritpappa i litteraturens värld?
Jag kan faktiskt inte komma på någon speciell pappa, så det kan inte ha funnits någon litteraturpappa som satt sig i min hjärna i allafall.

Popularitet vs. kvalitet. Vad har du för åsikter om detta dilemma?
Jag tänker inte så mycket i de termerna. Jag läser det jag är intresserad av att läsa. Vad är kvalitet egentligen? Är god underhållning kvalitet? Allt som är populärt är inte bra, allt som anses vara god kvalitet är inte heller bra. Något man kan säga om båda termerna är att det är subjektivt, fast popularitet går att mäta i antal sålda böcker. Kvalitet är svårare att mäta.

Pocket eller inbunden?
Pocketböcker är lättare att läsa i sängen och på stranden, men inbundna känns lyxigare. Jag gillar både ock!

2 kommentarer:

enligt O sa...

Ja vad är kvalitet egentligen? Antagligen olika för varje person! Kan känna mig tveksam till att allt som är populärt väldigt ofta ses som sämre litteratur.

Boklusen sa...

Viktigt är väl att inte se ner på olika slags litteratur, utan att allt är "okej". Olika människor har olika behov och i olika skeden i livet. Viktigast är att man läser! (tycker förstås en bokoman...)