torsdag 31 december 2015

31. Litterära nyårslöften?

Faktiskt, så tänker jag inte ge några litterära nyårslöften i år. Jag håller dem aldrig av någon outgrundlig anledning. Jag är för mycket lustläsare för att hålla några litterära löften tror jag.

Så här såg mina utmaningar ut inför 2015:

  • Att jag har tid och lust att läsa böcker regelbundet under 2015, precis som jag gjort under många år. (check)
  • Att jag utmanar mig med någon ny författare då och då. Gärna sådana som jag tänkt läsa länge men inte gjort, tex: Kerstin Ekman, Ernest Hemingway och Björn Ranelid. (har icke gjort)
  • Att jag läser någon klassiker under året. Det här skulle jag kunna förena med Hemingway, hans böcker räknas väl som klassiker, eller? (Skulle vara "En julsaga" då, visst borde den räknas?)
  • Jag skulle också vilja läsa något av Patrick Modiano. Vilken bok tycker ni att jag ska välja som förstabok?(har icke gjort)
  • Sedan har jag en mängd olästa böcker i min bokhylla. Dem borde jag beta av. Det får bli ett eget blogginlägg om dem senare. (har icke gjort, bara några enstaka)
  • En annan författare som många gillar och tycker är feelgoodläsning är Sarah Dessen. Henne skulle jag vilja läsa något av, men det får inte bli för tonårsaktigt. Om någon har tips på bästa bok där också så tar jag gärna emot det. (har icke gjort)
  • Serier läser jag aldrig. Men har tänkt att jag skulle vilja testa att läsa det. Kanske kan bli något under 2015. (Läste faktiskt en seriebok av Berglin)

Så summan av kardemumman är att jag uppfyllt tre av sju utmaningar. Och de har jag inte tagit pga detta utan helt oberoende. Så inga löften för mig inför 2016. Hur ser det ut för dig?

8 kommentarer:

bloggbohemen sa...

Det blir löftes- och utmaningsfritt för mig under 2016. Vill bara lustläsa! Önskar dig ett Gott nytt (läs)år!

Boklusen sa...

Tack detsamma! Lustläsning är fint det!

Cissi sa...

Det är samma här! Jag orkar inte med utmaningar just nu. Livet är så pass hektiskt ändå att jag vill att läsningen bara ska styras av lust och känsla. Men jag hade en informell utmaning 2015 om att läsa några äldre böcker (runt 100 år gamla eller så) och gjorde det också. Fast inte i den omfattning som jag eventuellt tänkt utmana mig med :-D.

Mrs E (ibland Grefvinnan) sa...

Jag brukade lova att läsa x antal böcker, men har slutat med det för det blev bara hetsläsning och slutade vara nöjesläsning. Istället tänker jag att jag ska fortsätta läsa, försöka läsa sådant jag gillar och göra fler kulturella grejer.

Linnea sa...

Jag tror det är bra att låta läslusten styra. Det ska ju vara roligt att läsa. :) Inte pressande.. :) Jag kommer inte att ha några utmaningar eller läslöften i alla fall.

Boklusen sa...

Fler kulturella grejer låter som ett bra löfte! Det ska jag också försöka med.

Boklusen sa...

Håller med dig! Man läser ju för att det är skoj, inga måsten!

Boklusen sa...

Avkoppling och nöje är mina skäl till läsning och då vill jag inte ha några måsten. Det räcker med de som finns i vardagen ändå!