tisdag 29 maj 2012

Varför??

Jag har under en längre tid bevakat pockettoppen hos bokus och lägger märke till en sak. Första platsen (ja, nästan alla platser på topp 10) intas för det mesta av deckare. Varför är det så? Läser nästan inga romaner längre? Säljs de i så få ex? Trist tycker jag faktiskt. Jag gillar både deckare och romaner. Omväxling förnöjer är min melodi! Vad tror ni, varför är det så här?

6 kommentarer:

blogg_bohemen sa...

Det är nästan tjatigt med alla deckare som alltid ligger på topplistorna. Det tycks finnas ett aldrig sinande intresse för att läsa om mord och visst läser även jag en del deckare, men precis som du säger - omväxling förnöjer. Kan det vara så att människor vill läsa deckare för att deras egen tillvaro skall framstå som tryggare?

Sara Pepparkaka sa...

Jag tror att folk som har en trygg omgivning annars gillar att läsa deckare, medan om det är oroligt runt en så läser man någon form av comfort books. Men det är ju bara som jag tror- har inga fakta som skulle stöda min teori.

Monika sa...

Jag tror jag håller med Sara Pepparkaka, till viss del :)

Jag kan ju bara prata för mig själv, men med ett hektiskt, stressigt och påfrestande liv så orkar i alla fall inte jag ta mig an några djupare böcker. Inte så ofta i alla fall. När jag läser vill jag få den välbehövliga avkopplingen :)

Boklusen sa...

Men det finns ju romaner som är väldigt lättlästa också! Varför säljer inte de lika bra?

Nilmas Bokhylla sa...

Hehe, ja det är märkligt! Jag läser absolut mest deckare och varför vet jag inte.. tycker nog om spänningen och vill känna mig lite rädd eller fundera över vem som kan vara mördaren :)

Anonym sa...

Hej!

Jag har tröttnat på deckare och läser hellre härliga romaner, men de måste ändå vara lite spännande...

Har ni läst "Charlotte Hassel" av Frida Skybäck? Den är sååå bra och finns i pocket.

/Anna L.