onsdag 8 februari 2012

Betygsättning

Vad svårt det är att sätta betyg på lästa böcker! Egentligen borde jag sluta med det, samtidigt som det hjälper mig själv att rangordna böcker. Som tex har jag satt betyget 5 på Hundar, hus och hjärtats längtan. Det är ingen stor roman, men det är en bok som fångade mig från början till slut och som jag inte ville sluta läsa. Är inte det bland det högsta betyg en bok kan få? Fast i och för sig är det ingen handling som förändrar mitt liv eller som jag bär med mig länge, det borde kanske en bok med betyget 5 vara. Så svårt det är!! Hur tänker ni?

5 kommentarer:

Monika sa...

Det är jättesvårt att sätta betyg. För mig är en fullpoängare en bok som jag inte kan lägga ifrån mig, det behöver inte vara något som berör på djupet. Bara den tar tag i mig. Precis på samma sätt som en bok som lever kvar i tankarna långt efter att den är utläst, kan få nöja sig med ett mellanbetyg, för att den inte tog tag i mig.

Tessan sa...

Jag tycker också det är jättesvårt! Tidigare har jag inte satt betyg just därför, men nu har jag ändå börjat försöka göra det. Men det kan ju bli lite orättvist. En bra kriminalroman får kanske högre betyg än en bra feel good roman av mig, eftersom jag föredrar deckargenren..

klok som en bok sa...

Jo det är svårt med betygsätningen, speciellt om man läser många olika genrer. Men det är kul också så jag fortsätter att sätta betyg:-)

Boklusen sa...

Fler som tycker att det är svårt, och visst det är ju kul samtidigt!

Lisa H sa...

Ja, betygsättning är supersvårt! Jag gjorde det ett tag och då hade jag en fyrgradig skala, så att jag inte skulle kunna sätta ett "mesigt" medelbetyg (3a) på en massa böcker, men det gjorde det hela ännu svårare :P Så nu har jag lagt ner det. Får se hur jag gör i framtiden..