fredag 17 juni 2011

Fyrmästarens dotter


En bok som jag längtat efter att läsa ett tag har jag nu läst ut, Fyrmästarens dotter skriven av Ann Rosman. Det är en kriminalroman som utspelar sig på Marstrand och dess omgivningar.

Handlingen tar sin början när ett lik hittas inmurad i fyrmästarbostadens matkällare vid Pater Noster vid Marstrand. Polisen Karin Adler från Göteborgspolisen kommer dit och startar en utredning.

Boken utspelas både i nutid och dåtid, med korta sekvenser i dåtid. Man får bekanta sig med Marstrandsön och några av personerna som finns med kring utredningen på ett eller annat sätt. Vi får också följa Karins privatliv, vilket jag gillar. Jag tycker om boken, men tycker att det speglar Marstrand lite väl mörkt, men så är det ju i kriminalromaner, det hör väl till. Jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien om Karin Adler.

Betyg: 4

4 kommentarer:

boksnoken sa...

Jag läste den här för ett bra tag sen och har även tänkt läsa följande bok (Själakistan) men det har inte blivit av än. Det dyker ju hela tiden upp nya böcker som man vill läsa! :-)

Boktokig sa...

Jag älskar hennes böcker! Dessutom är hon den trevligaste som jag träffat!

Tack! :) Det är en resurstjänst i ett år som övergår till lärartjänst året efter. Ska bli skönt att inte ha ett klassläraransvar ett år och få chansen att studera hur andra lärare gör i sina klassrum! Det enda negativa är att det är en semestertjänst, så inga lov! MEN å andra sidan slipper jag jobba häcken av mig under ett år. När jag kommer hem är jag ledig. På helgerna är jag ledig! Det ska bli otroligt skönt! Jag kan ägna mig åt barnen heltid när jag är hemma!!!

Boklusen sa...

Till Boksnoken: Jag läser Själakistan just nu. Jag kunde inte vänta!

Boklusen sa...

Till Boktokig: Roligt att du har träffat henne och att hon var så trevlig! Grattis till jobbet! Det är nog som du säger lärorikt att vara resurslärare ett år också!