tisdag 28 april 2020

Führerns barnmorska

 Führerns barnmorska (inbunden)

Ibland nås man av böcker som bara griper tag i en och är svåra att släppa efteråt. En sådan är Führerns barnmorska av Mandy Robotham som precis i dagarna ges ut av Bookmark förlag.  Här möter vi barnmorskan Anke Hoff som sätts i koncentrationsläger efter att ha förlöst en kvinna i Berlins getto. I lägret hjälper hon havande kvinnor med deras förlossningar. Ryktet om hennes skicklighet sprids och en dag blir hon hämtad av Gestapo med en "förfrågan" om hon kan hjälpa till med Eva Brauns förlossning.

En så gripande bok som verkligen biter sig fast i både hjärta och själ. Boken är nästan omöjlig att lägga ifrån sig utan man vill bara fortsätta läsa och efteråt kommer den här tomheten. På ett vis ångrar jag lite att jag läst den nu för den hade passat perfekt som bokklubbsbok. På Bookmarks hemsida finns även en läsguide som man kan använda vid bokklubbar och liknande.

Så om man känner att man orkar med annat än feelgood i dessa dystra corona-tider så kan jag verkligen varmt rekommendera Führerns barnmorska.

Inga kommentarer: