torsdag 9 oktober 2014

Andras bokhyllor

(bild lånad från Platsbyggd.se)

Brukar ni kika i andras bokhyllor när ni är på besök hos någon? Det är ett måste för mig när jag passerar bokhyllan. Jag tycker inte att det är oartigt heller, eftersom den är placerad så att jag kan se den. Eller vad tycker ni? Är det oartigt?

Jag älskar bokhyllor. De är fyllda med favoriter, böcker som ska läsas, böcker som man fått av någon men kanske inte blivit läst, pocketböcker, inbundna, nya och gamla med fina ryggar. 

Jag skulle gärna vilja ha ett rum som är som ett eget bibliotek. Tänk bokhyllor runt hela väggarna, förutom ett vackert fönster, den sköna fåtöljen, bra läsbelysning och en stor kopp te! Man vet aldrig, kanske någon gång i livet... 

6 kommentarer:

Malin sa...

Jag kollar alltid, så mycket jag bara kan och får. Det är ju ett utmärkt sätt att se vad man har gemensamt! Vet inte hur många gånger ett samtal har börjat med vad vi tyckte om en specifik bok och varför :)

Ylva sa...

Jag vill gärna titta i andras bokhyllor, har svårt att låta bli. Vill absolut att andra tittar i mina. Tycker nästan det är oartigt att låta bli, en förolämpning mot böckerna ;)

klok som en bok sa...

Ja jag älskar att kolla i folks bokhyllor! Känns som ett socialt acceptabelt beteende också, att man snokar i badrumsskåpet däremot säger man inte högt:)

Boklusen sa...

Boksamtal är ju så trevliga!!

Boklusen sa...

Bra tänkt! Då ska jag inte känna mig nyfiken på ett dåligt sätt i fortsättningen!

Boklusen sa...

Nej, bokhyllor är mer okej;)!