fredag 20 januari 2012

Bokbloggsjerka - bokomslag

Fredag igen :) och dags för bokbloggsjerka!

Jag hör till de få (vad det verkar i alla fall) som inte kunde bry mig mindre om en boks omslag och jag har verkligen försökt förstå varför så många älskar omslag så mycket att de faktiskt köper en bok enbart för att den har ett omslag som de gillar. Hör du till dem? Vilket är i så fall ditt favoritomslag i dag? Dela med dig av en bild och förklara vad det är som gör just detta omslag så speciellt.

Om du ställer dig på min sida: berätta varför du inte ägnar bokomslag någon större uppmärksamhet

Jag ägnar inte bokomslag någon större uppmärksamhet. Jag tänker inte särskilt mycket på dem helt enkelt. Jag kan möjligtvis tänka, Å så fint, och så är det inte mer med det. Jag skulle aldrig köpa en bok pga omslaget. Jag vet inte vad det beror på att jag inte gör det, kanske är jag inte tillräckligt estetiskt intresserad i det stora hela??

5 kommentarer:

Lotten sa...

Nä, man kan undra vad det beror på;-) Jag kan se andra saker i "bilder" (t.ex. när jag syr eller pärlar) men just böcker är text för mig..

Vargnatt sa...

Jag kan beundra omslagen, men det är ju helt klart innehållet som avgör om det blir köp eller inte :)

Sara Pepparkaka sa...

Sen kan det ju hända att man omedvetet blir påverkad av omslag. Som man blir omedvetet påverkad av reklam, fast man tror att reklampauserna inte har någon betydelse för en själv.

Monika sa...

Jag kan liksom inte förstå vad jag ska med en "snygg" bok till. JAg vill ha en bra bok...

Emilie sa...

Jag älskar bokomslag! De är fina/kreativa/provocerande/smarta och jag blir glad att titta på dem :)

En bok för mig handlar om helheten. Orden innuti, orden på omslaget, titeln, omslagsbilden. Det som spelar mest roll dock är såklart själva texten.

Ett omslag jag tycker är otroligt fint är Water for Elephants med Sarah Gruen (NEEEJ INTE FILMOMSLAGET!! den med direktören som går in i cirkustältet). Den bilden berättar allt om innehållet (vilket också är grymt)

På tal om filmomslag, är allergisk mot böcker som har samma omslagsbild som filmen som just utkommit.