fredag 27 maj 2011

Läsdilemma

Jag började för en vecka sedan i en ny väldigt tjock bok. Jag hade läst om den innan och trodde att jag skulle tycka om den. Nu när jag har läst ca 50 sidor känner jag ett massivt motstånd och tycker inte om att läsa den. Jag läser ju för att det ska vara roligt, ändå känns det lite trist att ge upp...

5 kommentarer:

boksnoken sa...

Sådär kan jag också känna ibland... Ibland fortsätter jag läsa ända till slutet även om det tar emot, men andra gånger ger jag upp, speciellt om boken är tjock. Jag läser också för att det ska vara roligt, så varför kämpa med en bok som känns tradig - men samtidigt vill man helst inte ge upp... I-landsproblem ;-).

Frida sa...

Jag är (tyvärr) en sån som har svårt att lägga ifrån mig en bok. Jag menar, tänk om den vänder och blir fantastisk på nästa sida!? Och så har man slutat på sidan innan. Retligt! (Det har hänt även om det inte händer tillräckligt ofta...)

Vilken bok är det du läser? *nyfiken*

Boklusen sa...

Ja, visst är det svårt, för man vill ju gärna tro att boken kommer att bli bra. Och det kanske den blir också och så missar man det precis som du skriver Frida.
Boken som jag gav upp ser ni ovan!

Miriam - Schitzo-Cookie's Book Blog sa...

Själv har jag som regel att jag måste läsa ca 80-100sidor innan jag får ge upp, olika beroende på längd av boken. Eftersom jag tycker att det ligger någonstans där som man kan känna efter om det är en bok som jag kommer gilla eller inte. Många böcker speciellt deckare kan tendera att vara segstartade men ha ett väldigt spännande avslut, så man ska inte ge upp för tidigt.
Men måste verkligen lära mig att ge upp när det är kört, har läst för många böcker på senare tiden så jag fastnar, och läsandet tar otroligt mycket längre tid än det annars brukar ta, dom måste jag lära mig att släppa. Har en för lång ”att läsa” lista att ta mig igenom, onödigt att slösa dyrbar lästid på böcker man ändå inte kommer minnas/tycka om.
^^
http://schitzo-cookie.blogspot.com/

Boklusen sa...

Ja, 80-100 sidor är kanske bättre. Samtidigt har jag så mycket som jag vill läsa så jag vill lägga tiden på det jag gillar!