lördag 8 januari 2011

Främlingen


Så är årets första rejäla tegelstensroman läst, 735 sidor. Jag brukar aldrig i förväg titta efter hur många sidor boken jag ska läsa har, men i det här fallet så gjorde jag det. Jag tycker att det är lite för mycket med så här många sidor, men man får i allafall valuta för pengarna;).

Främlingen skriven av Diana Gabaldon har Hyllan tipsat om många gånger. Boken handlar om Claire som gör en tidsresa från mitten av 1900-talet till år 1743. Claire kommer mitt in i ett krig som de skotska klanerna utkämpar mot den engelska kungamakten. Claire misstänks för att vara en engelsk spion och tillfångatas av några män.

Boken innehåller mycket krig, historia och så kärlek såklart. Främlingen är den första boken av sju i Diana Gabaldons Outlander-serie. Jag tyckte om boken, samtidigt så är inte historia och krig i böcker inte mina favoriter så jag tror inte att jag kommer att läsa fler böcker i serien. Inte just nu i allafall.

Betyg: 4

2 kommentarer:

Lotta - hyllan sa...

Jag tror min förra kommentar försvann på vägen så jag provar igen. En fyra är ju ändå ett bra betyg, även om jag förstås tycker den är värd fem! :) Jag älskar historiska romaner, men just krigsscener är jag inte så förtjust i.

Boklusen sa...

En fyra är absolut bra! Tack för tipset!