måndag 10 januari 2011

Blå gryning

Efter en lång paus från Ann Cleeves böcker har jag nu läst Blå gryning. Jag tyckte om hennes första böcker, men kände väl lite mer sådär för den tredje så jag hade inte så stora förväntningar. Mest nyfiken var jag på slutet då jag läst hos andar bokbloggare att det skulle vara så dåligt.

Blå gryning är Ann Cleeves sista bok i kvartetten om poliskomissarie Jimmie Perez. Boken handlar lite mer om Jimmies privatliv än vad det gjort tidigare. Här tar han med sig flickvännen till hemön Fair Isle på Shetlandsöarna. Ganska så snart efter ditkomsten hittar man en död kvinna på ett fågelobservatorium.

Så slutet. Ja, det kunde ha slutat bättre.

Betyg: 3

3 kommentarer:

Karin sa...

Som svar på din fråga om Ranelid - jag har försökt läsa ett par böcker av honom tidigare men aldrig kommit i mål. Tycker att hans språk och liknelser är tillkrånglade. Men jag tror att han förtjänar att man testar om man är en intresserad bokläsare - helst om man kan frikoppla sig från hans person. Men vem är jag att döma? Fast trots allt är det så att offentliga personer får finna sig i att andra dömer dem efter utseende och uppförande. Men har lite dåligt samvete för att racka ner på honom, som du märker!

Lotta - hyllan sa...

Ja slutet... ÅÅÅÅH för slutet.....

boksnoken sa...

BLÄÄÄH för slutet, skulle jag vilja säga...