måndag 6 november 2017

Tjockare än vatten

Ibland är det hopplöst. Tiden går och jag glömmer bort att skriva om vissa böcker. Tjockare än vatten läste jag i somras och sedan var det så mycket så det försvann för mig. Detta är Carin Gerhardsens sjunde bok av åtta i Hammarbyserien, så jag har en kvar att läsa. Jag har läst böckerna i den här serien lite då och då, kanske någon per sommar så det har tagit tid för mig. Ändå beror det inte alls på att de är dåliga, inte alls.

Precis som i de tidigare böckerna är det ett högt tempo i Tjockare än vatten och lika spännande. Boken börjar med att polisen har huvudbry kring ett antal dräpta katter, men ganska snart får de ännu större bekymmer.

På något sätt har Carin Gerhardsens böcker passat mig perfekt på sommaren på en strand. Man kommer snabbt in i innehållet, lätt att läsa och lätt att fortsätta läsa efter uppehåll bestående av bad, samtal eller matpaus. Samtidigt så spännande så man inte vill släppa boken utan bara plöja tills den är utläst. Kanske får jag ta den sista boken, "Falleri, fallera, falleralla" nästa sommar?

Inga kommentarer: