torsdag 14 september 2017

Lycka och livsstilslögner på landet

Lycka och livsstilslögner på landet, av Anna Winberg, får en verkligen att fundera på tiden vi lever i. Att ständigt vara uppkopplade, ständigt närvarande på Facebook och Instagram och nödvändigheten av att hela tiden visa upp det vackraste vi har runt omkring oss. Själv blir jag inspirerad och glad av de jag följer, men om man upplever det kravfyllt och får en att bli deprimerad så är det nog dags att tänka efter.

I Lycka och livsstilslögner på landet får vi träffa de tre väninnorna Emma, Shirin och Dolly. De lever i mångt och mycket olika liv, men ändå finns det mycket som berör. På baksidan av boken står det att romanen kretsar kring vår längtan efter ett lugnare liv samtidigt som vi hungrar efter bekräftelse och perfektion. Det stämmer.

Emellanåt kan jag tycka att boken är schablon-artad och ytlig, och ibland tar handlingen sig och blir riktigt bra. På något sätt tycker jag att boken växer med läsningens gång. Jag har köpt del ett i serien Vaknätter och verklighetskaos i Vasastan och ska nog läsa den här i höst.


1 kommentar:

Villa Frejas bokblogg sa...

Vaknätter gillade jag och ser fram emot att läsa den här.