måndag 10 juli 2017

Strandcaféet

Lite lik Jenny Colgans böcker om bageriet vid strandpromenaden, men ändå så är Strandcaféet av Lucy Diamond en mysig feelgoodbok med sommarkänsla värd väl att läsa om man gillar sådana böcker. Fast jag är väldigt nyfiken på fortsättningen, ska likheterna kvarstå eller växer Lucy Diamonds böcker iväg åt ett annat håll framöver? Denna bok om Evies liv är den första delen i en serie, så fortsättning följer.

Evie ärver ett strandcafé i Cornwall av sin moster som dör plötsligt, vilket skapar huvudbry för Evie. Familjens svarta får kallar hon sig själv, då hon inte har någon utbildning och inte hittat ett arbete som hon gillar och vill fortsätta med. Samboskapet knakar lite i fogarna, men samtidigt vill Evie inte bli ensam. Så det finns lite att fundera över för Evie när detta strandcafé plötsligt ligger för hennes fötter.

En mysig feelgood om familj, vänskap, kärlek och vackra miljöer. En bok att försjunka i och njuta av när regnet står som spön i backen i sommar.

2 kommentarer:

Anna sa...

Jag blev så sugen på att läsa den när jag var i Cornwall nyligen men där fanns bara fortsättningen på serien att köpa :-) De verkar mycket populära och skyltades mycket i de bokhandlare jag besökte.

Villa Frejas bokblogg sa...

Låter som mysig läsning. Tack för tipset.