måndag 8 maj 2017

Häxan

Jag undrar om inte den tionde boken i Camilla Läckbergs Fjällbacka-serie är den bästa? Häxan är i allafall den bästa på väldigt länge. Jag har läst alla tio böckerna, men tyckt att de senaste böckerna har varit sådär. Men här kommer Camilla Läckberg tillbaka med full kraft!

Ett litet barn försvinner i Fjällbacka och hittas död en bit från huset där hon bodde. Mördad. Liknelser dras till en händelse långt tillbaka i tiden, samma hus, en flicka i samma ålder. Som av en händelse skriver författarinnan Erica Falck precis en bok om det tidigare händelsen, så polisen har stor hjälp av Ericas research.

Här får vi också samhällsaktuella händelser i samband med att det finns nyanlända i Fjällbacka som deltar i sökningsarbetet efter Nea och som vissa på orten tror har mördat flickan. Och så klart ett historiskt parallellspår, därav titeln Häxan. En sak som jag tidigare har irriterat mig väldigt mycket på är att Erica lägger sin näsa i blöt för mycket när det gäller polisarbetet och det har till min glädje lugnat ner sig. Lite mer återhållsamt i den här boken. Så nu kan jag faktiskt ärligt säga att jag ser fram emot nästa bok om Patrik och Erica av Camilla Läckberg.

Jag måste bara säga en sak till, en så tjock kriminalare! Över 600 sidor. Jag upplevde faktiskt också sidorna som välfyllda, jag tror inte att man skulle kunna krympa ner boken mer. Så vill ni ha en bra deckare i sommar, varsågod!

1 kommentar:

Villa Frejas bokblogg sa...

Jag har egentligen aldrig varit förtjust i Läckbergs böcker. Har läst några av de första men tycker inte riktigt att språket håller. Den här är jag dock lite sugen på att läsa för har hört så mycket gott om den.