lördag 6 augusti 2016

Hur gör ni?

Hur gör ni för att få till bra blogginlägg efter att ha läst någon bok? Ibland dröjer det ett tag innan jag skriver inlägget efter att ha läst en bok och då tycker jag att jag tappar känslan lite. Det bästa är ju att skriva strax efter, fast ibland behöver man tänka lite också.

Sedan tror jag att jag ska komma ihåg allt, fast en del naturligtvis försvinner ur mitt minne. Kanske borde börja skriva fler anteckningar under tiden jag läser? Hur gör ni?

2 kommentarer:

Kerstin sa...

Ibland skriver jag inläggen så fort jag läst klart, men ibland dröjer det och många gånger filar jag på ett inlägg över flera dagar. Det är som du skriver, att om det gått en tid sen man läst ut boken så är det svårare att göra inlägget.Gör sällan anteckningar om det är skönlitteratur, facklitteratur har jag en särkild bok där jag skriver ner det jag tycker är intressant o viktigt. Ibland kan det även bli citat ur romaner, men inte just för att ha det i bloggen.

bloggbohemen sa...

Jag skriver nästa alltid inläggen samma dag som jag läser ut boken, eller dagen efter om jag läser ut den på kvällen. Då har man alla intryck i färskt minne, men kanske att man ibland missar tid för reflektion. Men, jag är bokbloggare och inte professionell kritiker så det gör inte så mycket. Om jag väntar med att skriva blir det ofta ett "tunnare" inlägg eftersom jag, som du själv är inne på, tappat känslan och ofta även glömt en hel del av handlingen.