onsdag 27 juli 2016

Lyckliga människor läser och dricker kaffe

Åh, jag skulle så gärna vilja ha en annan titel! Om man kunde få byta ut kaffe mot te! Jag tycker liksom att det stämmer på många av oss bokälskare. Lyckliga människor läser och dricker kaffe av Agnès Martin-Lugand, stod på en hylla rakt framför mina ögon på biblioteket och fick följa med mig hem.

I Paris träffar vi Diane som har förlorat man och dotter i en bilolycka. Tiden har gått, men hon har fortfarande svårt att ta sig för något. Arbetar inte och går knappt ut ur lägenheten. Helt förlamad av sorg. Alldeles för mycket påminner om maken och dottern. För att till slut komma ifrån vänner och familjs tjat så bokar hon en resa till Irland. Hon hyr ett hus på ett ensligt ställe och åker dit på obestämd tid.

En berättelse om hur man hittar tillbaka till livsglädje efter en stor sorg. Eller glädje, åtminstone tillbaka till livet. En bok att tycka om, även om det är ett par saker jag skulle vilja ändra på, som tex bokens titel.

2 kommentarer:

Anonym sa...

En underbar boktitel tycker jag, som älskar precis de där sakerna :) Bokomslaget är så vackert också, men jag blev besviken på innehållet som jag tyckte var en för enkelt berättad historia. Jag skrev om den här om du vill jämföra: https://justnujusthar.com/2016/05/10/recension-lyckliga-manniskor-laser-och-dricker-kaffe-av-agnes-martin-lugand/

Boklusen sa...

Åh, ska kika in hos dig!