onsdag 29 juli 2015

Sörja för de sina

Det var ett bra tag sedan jag läste del 1 i Kristina Sandbergs serie om Maj och nu var det dags att ta itu med del 2, Sörja för de sina. Vi får fortsätta ta del av Majs liv som hemmafru i Ö-vik under 40- och 50-talet. En hemmafru som har en del att stå i, med oro över mannen som har slutat dricka, med så många måsten i hemmet, med två barn som hon ensam har så mycket ansvar över. Är det konstigt att man blir lite trött? Ja, det kan man undra. Vad är vad i alltihop? Men livet är svårt för Maj.

Det här svåra livet är intressant att läsa om, samtidigt som jag emellanåt blir irriterad på Maj. Ryck upp dig! Du behöver inte göra allt det där! Ta livet lite lättare! Tala med varandra i stället för att bara tiga och må mer och mer dåligt inombords!

För att vara ärlig. Jag är inte särskilt förtjust i Maj. Inte i de andra karaktärerna i boken heller. Det gör det lite svårt för mig när jag läser boken, samtidigt som jag vill veta hur det går och jag tycker mycket om alla beskrivningar i boken. Om livet. Hur det var just då, i en småstad som Örnsköldsvik.

Jag ska definitivt också läsa bok nummer tre, men jag väntar ett litet tag med den. Så jag orkar med Maj igen...

3 kommentarer:

Bokmumriken sa...

Läste del ett om Maj tidigare i somras och måste erkänna att även jag tagit en paus ifrån Maj. Del nummer två ligger och väntar på nattygsbordet och jag känner verkligen igen det du beskriver. Idag har ju Kristina Sandberg även sommarprat.

Boklusen sa...

Just ja, hon skulle ju sommarprata. Det ska jag lyssna på vid tillfälle! Kan nog vara intressant. Tack för påminnelsen!

Millas Hälsoblogg sa...

Ja Maj tyvärr gav jag upp. Jag läste bara första boken sedan har jag lagt Maj åt sidan blev så irriterad på henne. Bra gjort att läsa bok två.
Ha det gott