måndag 20 april 2015

Flyga vilse

Jag brukar gilla Kristin Hannahs böcker och reserverade Flyga vilse så snart det gick på biblioteket. Flyga vilse är en fristående fortsättning på Vad som än händer, vilken jag knappt minns något av så det går alldeles utmärkt att läsa Flyga vilse utan att ha läst den tidigare.

Tully och Kate är två kompisar som hängt ihop som ler och långhalm sedan de var i tonåren. Nu drabbas Kate av cancer och dör. Kvar blir Tully. Kvar blir även Kates man och deras tre barn. Att hantera livet utan Kate blir hopplöst svårt för dem alla och ingen av dem vet hur de ska leva nu. Tully har ingen egen familj utan har satsat sin vuxna tid på arbete och Kate. Kvar finns nu inget.

I boken får vi följa Tully och Kates familj tillbaka till ett någorlunda "normalt" liv igen, men de stöter på många hinder efter vägen och ingenting blir som det någonsin varit.

Jag upplever att boken blir lite väl "hoppig" emellanåt, mellan berättande av diverse historier i dåtid och tillbaka till nutid. En omväxling som jag inte riktigt uppskattar. Annars är själva berättelsen intressant och gripande, till och med lite sorglig bitvis.

Inga kommentarer: