onsdag 11 december 2013

Jul vid Willow Lake

Äntligen har jag hittat en julroman, Jul vid Willow Lake skriven av Susan Wiggs. Boken utspelar sig i den lilla staden Avalon och är en del i en serie som alla utspelas där. Nu är det jul och bibliotekarien Maureen har i uppdrag att anordna ett julspel för hela staden. Till sin hjälp får hon Eddie Haven, en gammal barnfilmstjärna som hatar julen.

Ett julspel ska fixas, biblioteket hotas läggas ned och mellan Maureen och Eddie är det bitvis lite frostigt. Så hur ska det sluta? En kärleksroman är det, så man anar ju slutet, eller hur? Men ändå lite trevligt och lite mysigt. Lite enkel läsning som inte kräver så mycket utan snarare puttar på läslusten lite.

9 kommentarer:

Julia Christensson sa...

Jag har läst en bok ur den serien och jag gillar den starkt! :)

Caroline - Bland böcker sa...

Omslaget ser så fint ut så jag blev direkt sugen på att läsa boken :) Har dock sett ut en annan julig roman som jag snart ska börja med...

Boklusen sa...

Ja, jag tycker de är mysiga!

Boklusen sa...

Åh, vilken då?? Jag vill ha jultips, tack!

Anna Persson sa...

Det verkar vara en bok som jag hade kunnat tänka mig att läsa i jul. Den och många andra.

Björn Amby sa...

Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok - Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Ambassadören finns tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

Boklusen sa...

Ja, visst är det många böcker man vill läsa. Läshögen är oändlig, den växer och växer dessutom hela tiden. Men det är ju ett nöje:).

Boklusen sa...

Tack så mycket för erbjudandet! Just nu har jag så många böcker som jag vill läsa, så jag får tacka nej. Ha en bra dag!

Björn Amby sa...

OK Jag förstår. Hör av dig om du skulle ändra dig. Ha det så gott / Björn