torsdag 3 oktober 2013

Saltad nota


 
Boken Saltad nota skriven av Mats-Eric Nilsson är hur nödvändig som helst samtidigt som livet blir väldigt krångligt när man läser sådana här böcker. I boken beskriver Mats-Eric hur krogarna fuskar med vår mat, tex väljer kycklingfilé som innehåller lite kött och mycket annat. Det är nödvändigt att journalister och författare granskar vår mat som de gör för att vi inte ska luras och köpa mat av sämre kvalité.
 
Samtidigt blir det ju ännu svårare att göra bra val i affären och på restaurangen ju mer man vet. Nja, barn, ska vi verkligen gå på Subway eller McDonald? Eller hur var det med O'Learys mat? Och hur ska man veta att man gjort ett bra val, att man inte är lurad? De flesta hotell gör tex inte sin egen äggröra längre utan köper tillsatser på dunk som blir som en slags äggröra.
 
Helt enkelt är det inte, men mer medveten blir jag ju mer jag läser av sådana här böcker och artiklar. Jag väljer mer och mer bra råvaror och ekologiskt närproducerad mat, men visst äter jag snabbmat och halv- eller helfabrikat ibland också. 

Inga kommentarer: