onsdag 1 maj 2013

Det här med betyg

Nu har jag under en period hoppat över att sätta betyg på de böcker jag läst. Det är både ock. Det är så lätt för mig själv när jag ska leta efter riktigt bra böcker, att kunna leta under betygen i etikettraden. Sedan kan jag uppskatta när andra har satt betyg på de böcker de läst också.

Vad tycker ni om betyg på lästa böcker?

5 kommentarer:

Carro sa...

Jag tycker att betyg är bra då det ger en snabb överblick över vad man tycker om boken och dessutom underlättar det, som du säger, för en själv när man ska gå tillbaka eller minnas :)

Malin sa...

Jag håller med Carro, det är lätt att se vad någon tyckte och ger en snabb överblick.

Josefin sa...

Även om betyg inte på långa vägar säger allt om en bok så gör det ändå att man anar - bra, medel eller lite sämre. Och de riktigt bra böckerna får en egen liten kategori dit man kan gå för att komma ihåg vad man gillat... :P

Författardrömmar sa...

jag tycker det kan var svårt att sätta betyg på böcker och använde mig inte av det själv. men tycker att det är ett bra komplement till en recension och ser det gärna hos andra.

Bjørg, mellom linjene. sa...

Eg synest ikkje karakter eller terningkast i seg sjølv gjer noko frå eller til, eg vil gjerne vite korfor folk likte eller ikkje likte ei bok. Det er ein del som sett karakter etter ei fyldig omtale, og då er det greit. Men slike omtaler som bare består av baksideteksten og karakter, synest eg er meiningslause.

Sjølv sett eg ikkje karakter eller terningkast. Det er eit bevisst val, fordi eg synest det er meir meiningsfullt å skrive om bøkene enn å vurdere dei til ein trear eller femmar.