tisdag 10 juli 2012

Lyckostigen

När jag tidigare läste beskrivningen av Lyckostigen så kände jag att det var något för mig och nu har jag läst den. Jag köpte den till och med inbunden för att jag var så sugen på att läsa den NU!

Boken är en relationsroman som handlar om Johanna, en ensamstående mamma med två tonårsdöttrar som bor på Lyckostigen i en mindre ort. Pappan till barnen, Kalle, har sedan flera år tillbaka flyttat till Stockholm och träffar barnen var tredje helg. Med i boken finns också Fanny, sambo till Calle. Min ojämna stavning av Kalle beror på att när Kalle bodde i den mindre orten så stavade han med K, när han flyttade till Stockholm och ville komma sig upp i karriären så bytte han till Calle med C för att det var "tjusigare".

Boken handlar om relationer, kärlek, klasskillnader, utanförskap, styvfamiljen och vänskap. Jag önskar så att Anna Fredriksson skriver en fortsättning på Lyckostigen! Jag skulle vilja veta mer om hur framtiden ser ut för Johanna, Calle, Fanny och barnen. En bok som var svår att släppa taget om medan jag läste.

Betyg: 4

2 kommentarer:

Stina sa...

Hej!

Jag ser också fram emot att läsa den!


Har du förresten läst "Den vita frun"? Den är så otroligt bra, jag kan verkligen rekommendera den. Både rolig, vacker och sorglig. Helt klart årets bästa läsning so far.


Kram Stina

Boklusen sa...

Åh, tack för boktips! Den vita frun har jag inte läst! Kul!