måndag 10 april 2017

Händig man sökes

Jöns Hellsing är son till Lennart Hellsing och har nu gett ut sin första roman, Händig man sökes, och tanken är att det är första romanen i en triologi.

Jag vet inte varför, men jag började läsa boken med förväntningarna på att det skulle bli en kärleksroman, men se de tankarna fick jag revidera under läsningens gång. Jag kan nu fastslå att det är en spänningsroman med romantiska inslag, så som det kan vara ibland i spänningsromaner.

John har inget jobb utan driver mest omkring och tänker sig att han ska bli författare. En dag läser han en platsannons där de söker en händig man för att renovera ett hus långt uti ingenstans på en skotsk ö. Hans tanke är att han ska renovera huset på dagarna och skriva den kommande storsäljaren på kvällarna. Men inget blir som han tänkt sig...

En ganska bra debut, måste jag ändå tillstå trots att jag fick skifta läsfokus under vägen då jag förväntade mig en kärleksroman. Spännande blev det i allafall! Jag kan absolut tänka mig att fortsätta läsningen i bok nummer två så småningom.

1 kommentar:

Bokstund sa...

Åh, den verkar ju jättebra!