måndag 18 april 2011

Jag finns


För en tid sedan kontaktade Stadsmissionen mig för att höra om jag var intresserad av att läsa boken Jag finns Röster från Klaragården - en antologi. Jag svarade att jag gärna ville läsa och recensera boken på bloggen. Jag har från och till under flera år lämnat bidrag till Stadsmissionen och det här är ett annat sätt att uppmärksamma deras viktiga arbete.

Klaragården är en plats dit kvinnor kan gå under dagtid i Stockholm för att få sällskap, en fredad plats och kanske ett mål mat. Under 2010 hade de en skrivargrupp en gång/vecka där de som ville fick vara med. Ett antal av kvinnornas texter har valts ut att vara med i denna bok.

En del texter är mer självutlämnande än andra, en del är skrivna med högre kvalitet, olika långa, olika ämnen och djup. Jag skulle kunna tänka mig att de flesta av texterna är skrivna med vånda och ovana. Jag läser sällan dikter, poesi eller kortare berättelser, men jag tyckte om att läsa dessa.

2 kommentarer:

Boktagen sa...

Ja, jag är nästan sugen på att läsa boken också. Eller lyssna på den igen =) Den hamnar genast i högerspalten bland mina andra älsklingar!

Boktagen sa...

P.s Det var verkligen njutningsfullt med vin och bok i solskenet =) D.s