söndag 14 januari 2018

I hälsans tecken!

Så här i början av det nya året skrivs det överallt om hälsa, dieter och motion. Jag har inspirerats och läst två aktuella böcker i ämnet kost. Det gemensamma för de båda böckerna är att de båda är skrivna på ett lättsamt, intresseväckande och trevligt sätt. Man vill liksom bara veta mer!

Hälsorevolutionen är skriven av Maria Borelius som är vetenskapsjournalist och författare. Hennes hälsoresa började för några år sedan när hon kände sig trött, gammal och sliten. Hon upptäckte den antiinflammatoriska livsstilen som hjälpte henne att må bättre. I boken får vi följa hennes resa samtidigt som vi får ta del av aktuell forskning på ett lättsamt sätt. Mycket intressant! Man blir intresserad och samtidigt kände jag att det blir för mycket med allt. Men då finns ju kapitlet "Mjukstart" som man kan trösta sig med. Riktigt intressant bok!

Den andra boken är Food pharmacy - Kokboken av Mia Clase och Lina Nertby Aurell. Det är en naturlig fortsättning på deras första bok Food pharmacy. Här får vi ta del av recepten som ska hjälpa oss att få en bättre tarmflora. Också en intressant bok.

1 kommentar:

Bokmode sa...

Food pharmacy gillade jag, mycket gott däri, men känner verkligen igen mig i känslan av att det kan bli för mycket.. plötsligt får man ju inte äta något längre😂