måndag 3 april 2017

Bettys värld

Än en gång lyckas Printz Publishing leverera en feelgoodroman, ett förlag att följa för min del. Nu har jag läst Marie-Louise Marcs bok Bettys värld och från att den var något halvseg från start så tog den sig allt eftersom och på slutet ville jag bara ha mer och mer. Ett ganska gott betyg alltså!

Betty är reporter på tidningen Gala, ett jobb hon trivs med förutom sin jobbiga chef. På fritiden är det dock lite struligt. Kärlekslivet svajar, hennes mamma är sjuk och behöver mycket stöd, Bettys barn är vuxna men behöver fortfarande lite hjälp på olika sätt.

Det är lätt att tycka om Betty och det tycker jag är en förutsättning när jag läser böcker. Jag vill gärna tycka om huvudpersonerna av någon anledning. Är det lika för er? Det kanske är konstigt när jag tänker efter... Ungefär som att man måste bli "bästis" med boken?

Bettys värld är Marie-Louise Marcs debutroman och jag måste säga att hon lyckats riktigt bra. Jag ser fram emot hennes nästa!

3 kommentarer:

Bokstund sa...

Jag känner inte att jag måste tycka om protagonisten. Faktum är att jag läser många böcker där jag inte alls tycker om någon protagonist. Det är nog det som gör det verkligt för mig, jag vet inte. Bra tips, den ska jag hålla utkik efter till sommaren (det är då det passar bäst med feelgood-böcker för mig)! :)

Villa Freja sa...

Å den väntar jag på att få läsa. Spännande.

Villa Freja sa...

PS: Jag tycker också att det är viktigt att tycka om huvudpersonen.