torsdag 21 juni 2012

Vad läser jag i sommar?

Hos många bokbloggare ligger det listor med vilka böcker som står på läslistan i sommar. Det där har jag lite svårt för, att vara så bestämd över vad jag ska läsa. Jag är mer en "humörläsare". Jag läser det jag har lust med för stunden! Ibland deckare och ibland romaner och ibland nåt annat. Det är väl därför jag så sällan klarar av utmaningar med "måsteläsning".

6 kommentarer:

Frida sa...

Jag vet hur du menar! Jag väljer också gärna på humör. Vad jag har märkt med det systemet är dock att det är vissa böcker som jag egentligen vill läsa, men som av olika anledningar känns lite jobbigt att ta upp, och så tänker jag jag läser bara den här emellan, sedan tar jag tag i den, och så fortsätter det. Det är det jag försöker göra något åt med mina listor och min planering. Att verkligen läsa de där böckerna. Jag har dock en tendens att skriva väldigt långa listor, så jag kan gå lite på humör i alla fall :)

Nilmas Bokhylla sa...

Alla är vi ju olika :D

blogg_bohemen sa...

Jag är också en humörläsare och kan inte alls göra upp listor, det förstör helt min läsglädje. För ovanlighetens skull har jag ändå hakat på en utmaning, Lyrans klassikerutmaning, men det är bara för att det aldrig annars skulle bli av att jag läser klassiker och jag vill ju egentligen läsa någon klassiker emellanåt.

boksnoken sa...

Jag väljer också böcker efter humör. Måsteläsning tar bort läslusten helt för min del.

Cissi - Bokstunder sa...

Jag är också likadan! Jag tycker det är mysigt att sitta och välja mellan lite olika böcker när jag läst ut en. Det är vardagslyx för mig.

Carro sa...

Samma här! :) En humörläsare alltså, halva nöjet när man har läst ut en bok är ju att få välja vilken bok man ska läsa härnäst.....