lördag 14 januari 2012

Niceville

Den bok som vi skulle ha läst till torsdagens bokklubbskväll var Niceville av Kathryn Stockett. Den läste jag för ganska länge sedan, men har inte velat skriva om den förrän efter bokklubbskvällen.

Niceville är en annorlunda bok som handlar om Skeeter som efter studier kommer tillbaka till sin hemstad och börjar se vilka orättvisor som finns omkring henne i 60-talets södern. De flesta familjer har svarta hemhjälper och de behandlas inte alltid så bra. Skeeter bestämmer sig för att berätta om verkligheten om svarta och vita och börjar skriva en bok. För att kunna skriva behöver hon få de svartas berättelser berättade för sig och det är lättare sagt än gjort. De svarta hembiträdena riskerar livet om de berättar om livet i de vita familjerna för Skeeter.

Boken är gripande och intressant. Den handlar om förhållanden i de olika familjerna, om vänskap och kärlek. Det är en bok som jag ofta återvänt till i tankarna efter att jag läst ut den.

Ingen av oss i bokklubben har sett filmen ännu så vi har bestämt oss för att ta en filmkväll när Niceville kommer ut på dvd. Det ska bli spännande!

Betyg: 4

5 kommentarer:

Lena sa...

Jag har precis börjat läsa den, har hört så mycket bra om den, men det är lite seg nu i början haha.

klok som en bok sa...

Gav den också en fyra. Ser fram emot filmen för jag har hört att den också ska vara bra, även när man har läst boken.

boksnoken sa...

Alltså, jag måste ju läsa den här! Måste försöka klämma in den snart.

blogg_bohemen sa...

Jag läste den i somras och tyckte mycket om den. Har inte heller sett filmen, men det borde ha blivit en bra film för den är ju som upplagd för en filmatisering.

Erika sa...

En underbar bok, filmen gör boken rättvisa tycker jag. Hoppas ni i bokcirkeln gillar den½