måndag 28 mars 2011

På temat mysiga affärer som författare skriver sina berättelser kring finns det en del och denna bok är en till i raden. En liten hattaffär på hörnet är skriven av Marita Conlon-McKenna och är en slags feelgood-roman med tema vänskap och kärlek.

Ellie Matthews mamma dör och hon ärver en hattaffär som hon inte varit så insatt i tidigare. En advokat kommer till henne när hon är i affären och erbjuder henne en stor summa pengar för att de ska få riva affären. De ska bygga en stor galleria och behöver affärens yta. Ellie måste bestämma sig, ska hon ha kvar affären eller inte.

Vi får följa Ellie i hennes resa kring detta val och flera andra i romanen. Sedan är det fester, kärlek och vänskap. Ett koncept som är fullt tillräckligt många gånger!!

Betyg: 4

5 kommentarer:

Lotta sa...

Åå den har jag hört mycket bra om! Den kanske hamnar på årets läslista om jag får tag i den :)

boksnoken sa...

Jag läser den just nu! :-)

Boktokig Eva Boström sa...

Jag har också läst den och det är en mysig bok!

Frida sa...

Jag gillade också den här boken! När jag läste den fick jag plötsligt ett intresse för fina hattar. Ett intresse jag dittills inte kände till och som jag efter att jag läst boken inte kännt av heller, men när jag läste den tänkte jag att "det här med hattar är ju rätt mysigt och intressant faktiskt..."

Emmas Bokhylla sa...

Jag tror att jag kopte den precis pa en loppis, maste hem och kika!