måndag 21 augusti 2017

Pappas pojke

I dagarna släpps Emelie Schepps fjärde bok i serien om åklagaren Jana Berzelius, Pappas pojke. Lite förvånad att det är den fjärde boken, för tyvärr har Emelie Schepp gått mig förbi tidigare. Nu har jag dock läst Pappas pojke och förvånats över spänningen och flytet i kriminalromanen. Gillar skarpt och kommer definitivt att läsa nästa bok av Emelie.

I den här får följa polisens jakt efter den som mördat Sams fru och tagit hans son Jonatan. Samtidigt som Jana har stora bekymmer med att Danilo Pena  absolut vill byta åklagare och få Jana som åklagare, någon hon inte alls önskar.

Spåret med Danilo Pena är lite lurigt för mig, jag får det liksom inte att gå ihop riktigt, men det tror jag beror på att jag inte läst de tidigare böckerna. Kanske jag borde läsa alla från början? Eller så hoppar jag in på kommande direkt? Hm, vilka läsbekymmer... Ni som inte läst något av Emelie Schepp kan jag definitivt rekommendera att välja bok nummer ett som är "Märkta för livet". Ännu en svensk deckarfavorit att följa!

2 kommentarer:

Camilla sa...

Just Schepps böcker är bra att läsa från början, det finns en del i Jaanas och Danilos förflutna som är näst intill en egen berättelse genom dem.

Villa Frejas bokblogg sa...

Den här boken har jag läst om på nätet. Men lockas mer av tex feelgood.