lördag 14 juli 2012

Bokmärken

Boktokig funderar kring bokmärken. Vad använder ni som bokmärken när ni läser? Jag använder:
- Riktigt fina bokmärken, inköpta i bokhandel eller museishop.
- Lånekvitton från biblioteket.
- Avrivna papper.

Lite beroende på vad som finns i närheten när jag börjar läsa en ny bok. Däremot viker jag aldrig hörnen på sidorna, där går gränsen... Hur gör du?

4 kommentarer:

BeautifulPink sa...

Oftast vikar jag hörnen - men det beror på vad det är för bok. Aldrig på någon bok jag lånat - bara mina egna. Men när jag köpte nya böcker igår så hittade jag även en del sommarfina bokmärken. Så nu ska jag använda det och vänja mig vid det. = )

Anonym sa...

Slänger boken på sängbordet öppen

Doktor Glas sa...

Jag använder vad jag har i närheten. Tyvärr är det sällan eller aldrig de fina inköpta bokmärkena, utan snarare inköpslistor, kvitton eller hushållspapper (oanvänt förstås).
Ibland viker jag öron, men det är rätt sällan. Däremot lägger jag dem aldrig pocket uppslagna mot ett bord, jag tycker att de blir så tufsiga och knäckta då.

blogg_bohemen sa...

Jag viker glatt hundöron i hörnen på mina böcker. Om inte så lägger jag den bara ifrån mig, öppen och med knäckt rygg. :) I de böcker som jag lånar på biblioteket viker jag förstås inte hörnen, så där tar jag första bästa pappersbit som jag hittar eller så memorerar jag bara vilken sida jag är på när jag slutar läsa. Funkar rätt bra faktiskt.