tisdag 30 juni 2020

I lögn och lust

I lögn och lust (inbunden)

I lögn och lust av Pernilla Lindroos är en underhållande relationsroman som utspelar sig både på Åland, i Stockholm och i Marocko. Lucky och Viktoria som är ganska olika varandra möts och börjar uppskatta vänskapen under en slags yogaresa i Marocko. Men när de lär känna varandra så upptäcker de något hemskt. 

Mer skriver jag inte. Själv uppskattade jag överraskningarna mycket i den här boken som var väldigt underhållande och lättläst med sina korta kapitel. Jag tror faktiskt att I lögn och lust skulle kunna bli en riktigt bra film, en slags romantisk komedi.

torsdag 25 juni 2020

En trygg hamn

 En trygg hamn (inbunden)

En trygg hamn är Nora Roberts tredje del av fyra om familjen vid Chesapeake Bay. I varje del har vi fått följa en av bröderna Quinn lite extra och fått vara med om när han möter kärleken. I den här boken fördjupar vi oss i Philip Quinn.

En trygg hamn är en stadig romance, precis som Nora Roberts i princip alltid levererar. Mysig läsning från första till sista raden och man vill alltid fortsätta läsa för att veta mer om relationerna och hur de utvecklas.

tisdag 23 juni 2020

Vi ses i Beachcomber Bay

 Vi ses i Beachcomber Bay (inbunden)
Vi ses i Beachcomber Bay av Jill Mansell är en mysig strandläsningsbok att njuta av på semestern. Cornwall... Varför har jag inte varit dit ännu? Älskar miljöerna därifrån som finns i många böcker.

Clemency och Sam träffas för första gången på ett flygplan. De blir intresserade av varandra, men Sam är ju gift. Sedan dröjer de ett tag och så möts de igen. Inte heller då under enkla former. Nej, jag vill inte skriva något mer om handlingen för det är ju så härligt att läsa en bok när man inte vet så mycket utan får överraskas. Det tycker i allafall jag.

Vänskap, romantik, trassligt familjeliv osv osv. Allt finns i denna mysiga bok!

torsdag 18 juni 2020

Jamåhonleva

 Jamåhonleva (ljudbok)

Hujedamej, vilken spännande bok! Nagelbitande kan man milt sagt säga. Egentligen är inte den här genren min favorit, men i min strävan att läsa alla nominerade till Årets bok så lyssnade jag på Anders Roslunds Jamåhonleva. Det här är den nionde boken om Evert Grens, men min första i serien och det gick utmärkt att hoppa in nu även om man naturligtvis har mer bakgrundskunskaper om man hängt med från början.

Evert Grens blir kallad till en mordplats och gör genast kopplingar till ett fall för många år sedan då mordet sett ut på liknande sätt. Han börjar gräva i fallet och upptäcker läckor i polishuset och kopplar sedan samman det med flera andra fall. 

En ganska typisk kriminalroman, men med så mycket spänning och överraskningsmoment. Rekommenderas verkligen till alla er som älskar sånt! Själv ska jag nog läsa lite feelgood ett tag :)! Då jag lyssnade på boken fick jag även ta del av diverse ljudeffekter som det inte brukar vara med i ljudböcker. Lite nytänk och kul!

tisdag 16 juni 2020

Systrarna från Toscana

 Systrarna från Toscana (häftad)

Efter att ha älskat Lori Nelson Spielmans Det kommer alltid en ny himmel, blev jag väldigt förtjust när jag upptäckte att det skulle komma ut en ny bok på svenska, Systrarna från Toscana. I New York lever två kusiner, yngsta systern i vardera familjen, med en förbannelse över sig. Den yngsta systern ska inte hitta kärleken. Både Emilia och Lucy försöker glömma och inte tro på förbannelsen, men den lever med dem ständigt. En dag kontaktas Emilia av sin gammelmoster Poppy, som vill bjuda med henne på en resa till Toscana. En resa som förändrar livet.

En bok om släktskap, familjehemligheter och kärlek. En bok som också får en att fundera på sina egna livsval. Följer jag mitt hjärta eller lever jag under andras önskemål?

torsdag 11 juni 2020

Bara ett litet mord

Bara ett litet mord (inbunden)

Efter att ha lyssnat på Bonniers digitala inspirationsförfattarmöte blev jag så sugen att läsa Carin Hjulströms Bara ett litet mord som utspelar sig i Säbyholm. Dramatenskådespelaren Siri Ehrensvärd hamnar i en livskris och bestämmer sig för att ta en paus hos sin brorson Anton i Säbyholm. Anton har precis blivit ägare till en förfallen handelsträdgård och Siri bestämmer sig för att vara kvar ett tag och hjälpa till. Precis då hittar man jakttillsynsmannen död på en äng.

Boken saluför sig som cosy crime och det är precis vad det är. Lite stillsamt och lantligt. Inte spännande så man knappt står ut, men ändå så pass att man vill hänga kvar och se hur det ska gå med de olika originella personligheterna och veta vem som är mördaren.

tisdag 9 juni 2020

Kring denna kropp

 Kring denna kropp (ljudbok)

Härom veckan hade vi bokklubbskväll och vi hade läst Kring denna kropp av Stina Wollter. En bok som jag hade stora förväntningar på efter Stinas sommarprat. Tyvärr lyssnade jag på boken, vilket gjorde att jag ibland gled iväg med tankarna när jag inte riktigt fångades av berättelsen. Jag hade hållit ett bättre fokus om jag läst den. Fast att få höra Stina läsa sin egen bok var ju såklart ett plus.

Vissa delar är riktigt intressanta och tankeväckande och andra lite mindre. Det är säkert olika för oss alla vilka delar man fångas av och berörs mer av. Just tankar om kroppen som är återkommande i boken är ett viktigt ämne och att man får trivas och vara i den kropp man har utan andras synpunkter och kommentarer.

Vi hade intressanta diskussioner i bokklubben och berördes av olika delar, men vi kunde enas om att det Stina gör genom att lyfta fram sin kropp och att allas kroppar är fina är viktigt. Förhoppningsvis kan våra normer bli vidare och mer mänskliga med tiden.


torsdag 4 juni 2020

En andra allians

 En andra allians (inbunden)

Nu har den andra delen i Denise Rudbergs serie om kvinnorna under andra världskriget släppts, En andra allians. Här får vi fortsätta följa Iris, Elisabeth och Signe som jobbar hemligt åt försvarsmakten i Stockholm.

Samtidigt som vi får vara i världshistorien ur ett kvinnligt perspektiv får vi också se ett dåtida Stockholm, vänskap och arbetsliv. En fantastisk berättelse som jag bara längtar efter nästa del i. Undra hur många delar det kommer att bli? Det är så bra. Jag vill inte sluta läsa, utan önskar att boken aldrig ska ta slut.

Du som inte läst har något riktigt bra att se fram emot!

tisdag 2 juni 2020

När du blir vi

När du blir vi (häftad)

Jag har fått den stora glädjen att i förväg få läsa Åsa Bonellis tredje bok om Malin När du blir vi. Först var jag lite frustrerad för jag hade glömt en hel del från de tidigare böckerna, men snart var hjärnan med och jag kunde fokusera helt på berättelsen. Om författaren Malin som nu är singel och längtar efter barn. Om Olof, son till Herman, och som nu är en "låtsasbror" till Malin och nu skrivit en bok tillsammans. Om Emelie, Malins löparkompis, som hon lär känna genom ett inlägg på facebook. Och Jacob, Malin och Olofs förläggare i Danmark. Som ni märker så tycker jag om dem alla. Ett härligt persongalleri som Åsa Bonelli skapat och som jag gärna vill bli vän med.

När du blir vi är en härlig feelgood om kärlek, vänskap, livet och böcker (vi är till och med på Bokmässan en stund, älskart). Med stort hjärta i karaktärerna och en underbar berättelse som bara blir bättre ju mer jag läser. Så tyvärr när boken är slut så hade jag önskat en halv bok till. Men kanske, kanske kan det bli ännu en bok om Malin.