söndag 29 september 2019

Vilka dagar!

 Bildresultat för bokmässan 2019
Så, nu är jag hemma igen efter att ha ägnat torsdagen och fredagen till Bokmässan. Vilka dagar! Så fullspäckat program så det var stressigt:)! Lycka! Det mesta av min tid på Bokmässan ägnade jag till jobb-föreläsningar (arbetar inom skolvärlden), men hann också med lite "fritid". Jag har varit på Bokmässan ett par gånger tidigare och vet att det är A och O att planera sina dagar och det räddade mig kan man säga. Det är lätt att bli överväldigad av allt. Plus att det är ett enormt sorl och ljud överallt. Från alla scener och framträdanden och allt prat. Man blir helt trött i både hjärna och i fötterna efter en dag.

Mer om Bokmässan finns och kommer framöver på mitt instagram @boklusensbokblogg. Jag lägger ut lite då och då, tänkte jag.

fredag 27 september 2019

En vild gissning på Årets bok!

Bildresultat för årets bok 2019
Idag koras vinnaren av Årets bok 2019. Det är många värdiga vinnare och jag har bara läst ett par stycken av de nominerade. Men en vild gissning ska man väl ändå kunna göra...
Jag gissar på.....
Silvervägen av Stina Jackson

Vilken gissar du på såhär sista timmarna? För en gångs skull ska jag dessutom vara på plats. Sååå roligt!

torsdag 26 september 2019

Nu Bokmässan!

 Bildresultat för bokmässan 2019
Det här är (som de flesta av mina inlägg) ett förinställt inlägg, för idag har jag inte tid att skriva utan jag är på Bokmässan. Många år sedan sist så nu ser jag verkligen fram emot dessa dagar. Det mesta av min tid kommer jag att lägga på jobbrelaterade aktiviteter, men lite "privat" hoppas jag att hinna med också. Bland annat ska jag på utdelningen av Årets bok i morgon fredag. Det ser jag verkligen fram emot!

tisdag 24 september 2019

Kärlek börjar med mord

 Kärlek börjar med mord (inbunden)
Kärlek börjar med mord av Maja Willander handlar om bygden Tjugesta som normalt sett är en väldigt lugn ort,som nu drabbas av mord. Poliserna från Örebro kallas till platsen och man börjar med att intervjua alla bybor.

På boken står det att det är en pusseldeckare och det stämmer, för man (både jag som läsare och polisen i boken) misstänker än den ena, än den andra som mördare. Turligt nog har jag inte hittat rätt mördare när mysteriet uppdagas. Det är lite trist om det blir så.

Kärlek börjar med mord (dålig titel...) är en mysig deckare och jag skulle väldigt gärna veta hur det kommer att gå för Vera och de andra i byn framöver. Kommer det att ske fler mord? Tjugesta kanske blir som Fjällbacka, snart fler mördade än antalet ortsbor.

torsdag 19 september 2019

Topp 2019 - Maj

Tillbaka till den lilla ön i havet - Jenny Colgan
Det första chiffret - Denise Rudberg

tisdag 17 september 2019

Kvinnornas stad

 Kvinnornas stad (inbunden)
Efter att ha läst många hyllningsinlägg på instagram var jag riktigt sugen att läsa Kvinnornas stad av Elizabeth Gilberg. Här möter vi Vivian som åker och hälsar på sin faster i New York. Hon äger en mindre teater som ger diverse misslyckade föreställningar och de flesta "anställda" lever ett vilt liv. Nittonåriga Vivian ser chansen att lära känna New York och lever livet. 

Jag skulle önska ett högre tempo i boken och i och med det kunde det ha blivit en lite tunnare bok, som jag hade uppskattat. Något jag däremot tycker mycket om är att följa Vivians liv, från nittonåring till gammal dam. Man får även följa med tidens gång i New York, något som jag också uppskattar.

tisdag 10 september 2019

Flygfärdig: om när barnen lämnar boet

Flygfärdig: Om när barnen lämnar boet (ljudbok)
En kväll kom ett tips om Linda Skugges bok Flygfärdig upp på instagram. Jag började läsa inlägget och fångades direkt då även jag har en unge som är flygfärdig. Nyfiken på Lindas tankar började jag genast lyssna.

Linda Skugge har ett härligt skrivande. Ett språk som är slagfärdigt och utlämnande på samma gång. Både sorgligt och lite komiskt. En del igenkänning blir det och andra delar är det inte. Men intressant. Sedan älskar jag hur hon gör både litterturkopplingar och delar med sig av recept.

Jag kommer definitivt att läsa mer av Linda Skugge framöver. Jag är nyfiken på hennes böcker 45 - Morbus Addison och Äktenskap. Äktenskap är nyutgiven och har hyllats i medier.

torsdag 5 september 2019

Beckomberga

 Beckomberga : ode till min familj (ljudbok)
Länge har jag tänkt läsa något av Sara Stridsberg, men inte kommit mig för. Jag har funderat över vad jag ska läsa och om jag kommer att tycka om det. Hur som helst så en dag laddade jag ner Beckomberga på mobilen och körde igång.

Som vanligt när jag tycker att det är lite rörigt i mitt huvud när jag lyssnar på böcker så funderar jag på om det hade varit bättre om jag läst boken i stället för lyssnat. Om det är så att mina tankar drar iväg ibland och jag inte har fullt fokus. Så tänkte jag bitvis när jag lyssnade på Beckomberga. 

Bitvis är det riktigt intressant att få följa personerna i boken och livet på Beckomberga och för dem som står på sidan av. Det gör mig också nyfiken på Beckomberga och jag börjar googla en del. Mina tankar går också till vad sådana typer av vårdinstanser gör med de människor som finns där. Kanske finns inte många sådana enheter kvar, jag vet inte.

Ursäkta lite röriga tankar, men det var nog vad boken bidrog till för mig. Lite mer röra, men också ett intresse.

tisdag 3 september 2019

Blå, blå höstvågor

 Blå, blå höstvågor (inbunden)
På grund av en förkylning hade jag i helgen glädjen att sträckläsa Christoffer Holsts nya bok Blå, blå höstvågor. Jag var lite fundersam innan då jag inte läst hans första bok om Cilla Storm, men det gick hur bra som helst att ta mig an denna ändå.

Cilla Storm är kriminalreporter på podcasten "Blodspår" och en dag får hon ett uppdrag att ta reda på mer om vad som hände Laila Damm som försvann spårlöst 1988. Samtidigt som vi får följa Cilla i hennes arbete får vi också vara med i hennes privatliv. Vänskapen med Rosie, det eventuella förhållandet med Adam och så vännerna Jonathan och Zacke.

Jag gillar beskrivningar över Stockholm, mat och vin, samtidigt som man får följa med i en deckarhistoria. Christoffer Holst kallar det själv för mysrys och det är det verkligen. Jag kommer att hänga på låset när del tre kommer så småningom!